Bosna i Hercegovina     | 14.09.2021. 12:46 |

U HNŽ-u 99 novooboljelih, u SKB-u Mostar četvero preminulih

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. rujna (FENA) – Na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u protekla 24 sata 99 osoba bilo je covid-pozitivno, a u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminule su četiri osobe.

Preminula je muška osoba rođena 1951. godine iz Konjica, ženska osoba rođena 1961. godine iz Mostara, ženska osoba rođena 1951. godine iz Posušja te muška osoba rođena 1959. godine iz Čitluka.

Na bolničkom liječenju trenutno su 93 bolesnika od kojih su 15 na invazivnoj i 4 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 578 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 99, i to 42 iz Mostara, sedmero iz Stoca, desetero iz Čapljine, 19 iz Čitluka, jedno iz Jablanice, devetero iz Konjica i 11 iz Prozor – Rame.

Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 141 rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1366 rješenja, stoji u informaciji Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada ŽZH odobrila isplatu sredstava Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar

Klinika za dječje bolesti SKB-a od danas u novoj zgradi na Bijelom brijegu

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu