Sport     | 14.09.2021. 11:41 |

Nogometašice BiH počele pripreme za mečeve sa Crnom Gorom i Maltom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) - Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem u Trening centru NSBiH u Zenici počela je pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. sa Crnom Gorom i Maltom.

Selektorka Samira Hurem ističe da im je želja kvalifikacije početi osvajanjem šest bodova.

- Možemo reći da kvalifikacije počinjemo sa, uslovno rečeno, lakšim protivnicima iz naše grupe, iako danas nema ekipa protiv kojih tek tako unaprijed možete upisati bodove. Crna Gora u posljednje vrijeme igra veoma dobro. Što se tiče Malte, s njima smo igrali i u prošlim kvalifikacijama gdje smo ostvarili pobjedu od 3:2 što nam govori da ih nikako ne smijemo potcijeniti. Želimo početi kvalifikacije sa osvajanjem bodova. Nadam se da ćemo svi biti spremni za prvi meč, a nakon toga ćemo pričati o Malti - izjavila je Hurem.

Kapitenka Milena Nikolić ističe da su sve igračice koje su došle na ovo okupljanje su spremne i raspoložene za rad.

- Neodstajaće nam Marija Aleksić i Azra Hamzić koje su povrijeđene od ranije. Međutim, imamo tu nekih novih lica i mlađih igračica. Vjerujem da će nam one donijeti novu energiju i da ćemo sa mlađim snagama kvalitetno početi kvalifikacije i doći do bodova. Svi nas smatraju favoritima, ali protiv tih „lakih“ protivnika je često najteže igrati. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo. Najbitnije nam je da dobro startujemo i daćemo sve od sebe da ostvarimo željene rezultate - kazala je.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Crna Gora na programu je 17. septembra u 16 sati u Trening centru NSBiH u Zenici i bit će odigrana bez prisustva publike. Nakon tog meča slijedi gostovanje na Malti 21. septembra.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo