Ekonomija     | 12.08.2021. 19:05 |

Živković: Nastojimo pomoći djelatnosti koje su posebno ugrožene pandemijom

FENA Internet

ORAŠJE, 12. kolovoza (FENA) - Vlada Posavske županije (PŽ) na sjednici u četvrtak usvojila je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom PŽ-a za 2021. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga.

Izmjenama i dopunama temeljne Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom na navedenoj poziciji, doprinijet će da se transferom određenih financijskih sredstava prema poduzećima, obrtima i zadrugama umanje značajne negativne ekonomske posljedice koje su nastale kao posljedica pojave pandemije koronavirusa, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade PŽ-a.

Ministar gospodarstva i prostornog uređenja Posavske županije Dragutin Živković naglasio je kako se radi o novom programu kroz koji se nastoji pomoći djelatnosti koje su posebno ugrožene pandemijom kao što su promet, ugostiteljstvo i još neke djelatnosti.

Program se odnosi na subvencioniranje isplate dijela neto plaće za zaposlene u poduzeću, obrtu, zadruzi uključujući i poslovnice odnosno poslovne jedinice za mjesec ožujak, travanj i svibanj 2021. godine.

Vlada je na sjednici usvojila i Odluku o dodjeli sredstava iz županijskog Proračuna za 2021. godinu neprofitnim organizacijama i udrugama građana, u ukupnom iznosu od 50.000 maraka.

Pristiglo je ukupno 49 prijava na Javni poziv od kojih je 42 ispunjavalo uvjete, navode iz Vlade PŽ-a. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije