Bosna i Hercegovina     | 10.08.2021. 08:57 |

Požar u Stocu ugrozio naseljena mjesta

FENA Saopćenje

STOLAC, 10. kolovoza (FENA) - Prema najnovijim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite (CZ) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i dalje je aktivan požar na području općine Stolac, na lokaciji Stolovi-Crnoglav, a sinoć je ugrozio i više obiteljskih kuća.

Požar koji je izbio 6. kolovoza na toj lokaciji aktivirao se ponovno u ponedjeljak u popodnevnim satima te se proširio prema naseljenim mjestima Boljuni,Podkula, Zaušje, Stupišta i Podosoje, gdje je ugroženo više obiteljskih kuća. Na terenu su vatrogasci i lokalno stanovništvo.

Na ispomoći pri gašenju požara bili su i pripadnici PVP Čapljina s jednim vozilom i tri vatrogasca kao i vlasnici privatnih cisterni (dvije cisterne).

Također, ispod brda Budisavina, naselje Zaušje, kod Čapljine sinoć iza 19.00 sati gorjela je šuma, a vatra je bila ugrozila i više obiteljskih kuća. Tamo su vatrogasci još na terenu.

Požari na području Općine Neum su ugašeni.

Nisko raslinje, trava i otpad gorjeli su tijekom jučerašnjeg dana i u Mostaru, Čitluku i Konjicu, ali su svi požari lokalizirani, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo