Bosna i Hercegovina     | 28.07.2021. 10:52 |

Praštalo razgovarao sa federalnom ministricom okoliša i turizma Đapo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo danas je  federalnoj ministrici okoliša i turizma Editi Đapo predstavio projekte „Opšte-društveni KONVENT o EU budućnosti BiH“, te „Obilježavanje Dana i mjeseci EU u BiH“ i „Poslovni forum Evropskog pokreta u BiH“.

Praštalo je pozvao Đapo da učestvuje u tim projektima, u svojstvu eksperta za okoliš i turizam, uzimajući u obzir koliko će oblast uređenja okoliša i prirode biti bitno pitanje u pregovorima u narednim godinama za bh. društvo.

Đapo je istakla da Bosna i Hercegovina ima ogromne turističke kapacitete i potencijale, koji su prije pandemije obarali sve rekorde u posjetama domaćih i stranih turista, koji su najavljivali razvoj sektora okoliša i turizma u Bosni i Hercegovini.

Dodala je da su Vlada FBiH i Federalno ministarstvo okoliša i turizma učinili ogromne napore da se privreda BiH sačuva, uključujući i turizam, koji je posebno bio teško pogođen pandemijom.

Nedavno je Đapo primila „Orden naroda, građanki i građana BiH“, radi posebnih zasluga za razvoj okoliša i turizma u BiH, kako prije, ali u toku pandemije COVID-19 čime je zaslužila da je Evropski pokret u BiH s pravom proglasi jednom od najboljih ministrica u BiH, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo