Bosna i Hercegovina     | 24.07.2021. 13:22 |

Manifestacija 'Ustikoljansko ljeto' u znaku sadržaja za djecu i mlade

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 24. jula (FENA) - Dvadesetčetvrta tardicionalna manifestacija "Ustikoljansko ljeto“ počela je u Općini Foča u FBiH. Zbog mjera koje su na snazi, ove godine proteći će bez večernjih koncerata, a organizatori su se odlučili akcenat staviti na sadržaje za djecu i mlade.

Uz radionice za najmlađe, u saradnji sa Udruženjem žena "Seka“, u školskom dvorištu oslikan je motorički poligon za djecu, dok je Udruženje žena "Ustikolina“ takođe priredilo radionice za djecu i mlade, kao i izložbu rukotvorina.

U organizaciji Izviđačkog odreda "Stolac“, na izletištu Modran održana su sportska takmičenja u fudbalu i odbojci.

Omladinski savez Ustikolina danas će prirediti turnir u odbojci na pijesku, dok je večeras na platou Doma kulture Ustikolina u vremenu od 19 do 20 sati uz radionice za djecu biti održan i scensko-muzički performans "Mi smo radost i čuvari planete“ Udruženja za kreativni razvoj "Djeca Evrope“ i "Sunčani razred“ iz Goražda“.

U okviru maifestacije, sutra će na stadionu Cvilin biti održan tradicionalni memorijalni nogometni turnir "Šehidi Koline“, a istog dana predviđena je i "Drinska regata“ na dionici Modran - Goražde.

Manifestacija "Ustikoljansko ljeto“ bit će okončana u ponedjeljak, 26. jula kreativnim radionicama za djecu u okviru SOS projekta jačanja porodice i promocijom knjige za djecu, uz muziku, zabavu i lutkarski performans koji će prirediti dugogodišnja prosvjetna radnica i književnica Elmira Helać - Mekić.                

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo