FENA biznis

Podrška Raiffeisen banke Udruženju „Radosti druženja“ iz Bihaća

Saopćenje

PODRŠKA RAIFFEISEN BANKE UDRUŽENJU „RADOSTI DRUŽENJA“ IZ BIHAĆA

Donacija Banke povodom Kurban bajrama
 

(Sarajevo, 22.07.2021.) – „Kao odgovoran bankar pored naših redovnih poslovnih aktivnosti realizujemo i brojne inicijative usmjerene na doprinos društvenoj zajednici u kojoj poslujemo. Naš uspjeh dijelimo s onima kojima je to najpotrebnije, a to posebno dolazi do izražaja u vrijeme praznika kada su dijeljenje i zajedništvo izuzetno važni. Nadamo se da će uz ovu donaciju praznično veselje u Udruženju „Radosti druženja“ biti veće, ali i da će uslovi za njegov svakodnevni rad biti unaprijeđeni“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke izrazivši zahvalnosti klijentima koji prepoznaju značaj aktivnosti i podržavaju ih svojom lojalnošću te dodao: „Imajući u vidu da se nalazimo u složenoj situaciji uzrokovanom pandemijom COVID-19, koja je pred sve nas postavila brojne izazove, vjerujemo da je ovakakv vid podrške dobrodošao“.

 

Povodom Kurban bajrama Raiffeisen banka je uručila donaciju vrijednosti 5.000 KM Udruženju „Radosti druženja“ roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama Unsko-sanskog kantona. Aktivnosti ovog udruženja koje djeluje od 2000. godine su usmjerene na osposobljavanje djece za školu, te mladih za samostalan rad u zajednici.

 

Raiffeisen banka je još 2012. godine uspostavila praksu prema kojoj umjesto kupovine i slanja čestitki uručuje donacije organizacijama čije su aktivnosti usmjerene na rad sa djecom i osobe s posebnim potrebama. Do sada je u okviru ovog projekta donirano više od 255.000 KM. Ujedno, na ovaj način Banka doprinosi i zaštiti okoliša budući da umjesto papirnih šalje elektronske čestitke.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.