Bosna i Hercegovina     | 14.07.2021. 17:06 |

TK - Podnesena inicijativa za inspekcijski nadzor kvalitete zraka

FENA Saopćenje

TUZLA 14. juli (FENA) - Zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona Boris Krešić (DF) podnio je inicijativu za inspekcijski nadzor kvalitete zraka na područjima gradova Živinice i Tuzla. 

- Skoro svaku večer, a nerijetko i u jutarnjim satima se iz cinkarne ispušta dim koji je nesnošljiv. Nakon ispuštanja dima građani se žale na otežano disanje, smrad, suzenje očiju. Smatram da građani imaju pravo znati u kojoj mjeri je ovaj dim opasan za život te  okolinu - izjavio je Krešić. 

Zastupnici će sutra razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o, stanje turističko-ugostiteljske djelatnosti na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini, federalni Nacrt zakona o zaštiti zraka, radi davanja mišljenja. 

Također, bit će razmatrana inicijativa o izradi i usvajanju zakona o podršci povratnicima u općinama Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Milići i Vlasenica, gdje bi se omogućile poticajne mjere za obnovu i razvoj navedenih općina. 

- Cilj je obezbjeđenje bolje kvalitete života, poboljšanje stambenih uslova, zdravstvene zaštite, te kreiranje novih radnih mjesta - izjavio je podnosilac inicijative Šekib Umihanić. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu