Bosna i Hercegovina     | 30.06.2021. 09:45 |

U Sarajevu u četvrtak svečani defile povodom Dana policije u Federaciji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - U sklopu obilježavanja Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, 1. jula, Federalna uprava policije (FUP) će istog dana  od 12.00 do 13.00 sati upriličiti svečani defile na relaciji Vraca – Skenderija – Vijećnica – Vječna vatra – Skenderija – Marijin Dvor - Dolac Malta - Vraca.

U svečanom defileu će učestvovati policijski službenici sa službenim vozilima (specijalistička policijska vozila „Bov“, motocikli, kvadovi, označena i civilna policijska vozila), čime će biti predstavljen dio snaga i kapaciteta koje FUP koristi u cilju stvaranja sigurnog okruženja.

Defile će biti propraćen iz helikoptera Federalne uprave policije koji ujedno čine sastavni dio  svečane ceremonije, saopćeno je iz ove policijske agencije.

Iz FUP-a, istovremeno, pozivaju građane da vlastitim prisustvom uveličaju i proprate najavljeni događaj i izuzetno važan dan u kojem će ova agencija, po ko zna koji put, pokazati zajedništvo u zaštiti i kreiranju sigurnog okruženja za svakog građanina u Bosni i Hercegovini.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'