Svijet     | 21.06.2021. 10:24 |

Khatibzadeh: Sljedeća runda razgovora u Beču vjerojatno će biti posljednja

FENA Internet

TEHERAN, 21. juna (FENA)  - Glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova rekao je u ponedjeljak kako je vjerojatno da bi sljedeća runda razgovora u Beču bila posljednja.

Strane su postigle "jasan tekst" o svim pitanjima i onome što preostaje treba političku odluku svih strana, rekao je Saeed Khatibzadeh novinarima na svom redovnom brifingu u ponedjeljak u Teheranu, prenosi IRNA.

Iran i  predstavnici potpisnica Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana (JCPOA) u formatu  4 + 1 vode razgovore u Beču već tri mjeseca radi postizanja sporazuma o uklanjanju antiiranskih sankcija i mogućem povratku SAD-a u JCPOA iz kojeg se Washington jednostrano povukao u maju 2018.

Kao što je rekao glasnogovornik, ako se donese ova politička odluka, sljedeći razgovori mogu biti posljednja runda.

S tim u svezi, glavni iranski pregovarač u Beču Abbas Araghchi rekao je u ponedjeljak da su pregovori jako napredovali, ali preostali dio puta nije bilo lako proći.

Nuklearni sporazum, čiji zvanični naziv glasi Zajednički sveobuhvatni akcioni plan (JCPOA) potpisali su 2015. godine Iran, SAD, Kina, Rusija, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i EU.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!