Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 31.05.2021. 15:04 |

Merhametovoj Narodnoj pekari u Tuzli uručeno sedam tona brašna

FENA

TUZLA, 31. maja 2021. godine (FENA) - Merhametovoj Narodnoj pekari u Tuzli, koja djeluje u okviru Narodne kuhinje Imaret, danas je uručeno sedam tona brašna. Riječ je o donaciji Udruženja Izvor dobročinstva i Organizacije Islamskog preporoda (Džemijet El-Turas El-Islami Kuwait) iz Kuvajta.

Tom donacijom Narodna pekara Imaret može funkcionisati jedan mjesec.

- Ova kuhinja dnevno potroši 300 kg brašna, pripremi se 550 hljebova od 800 grama - izjavila je za Fenu direktorica HO Merhamet, Regionalni odbor Tuzla, Mensura Husanović zahvalivši se na donaciji.

Husanović je podsjetila da je u februaru ove godine otvorena pekara u okviru Narodne kuhinje Imaret, naglasivši da su korisnici zadovoljni i da je time zaokružen proces proizvodnje hrane.

Dodala je da od početka rada te pekare HO Merhamet nije kupio brašno, zahvaljujući donacijama. Pozvala je pravna i fizička lica s područja TK da pomogne radu Merhameta.

Predstavnik kuvajtske Organizacije islamskog preporoda Mahmoud Alnajdi kazao je da ova organizacija pored doniranja paketa stipendira 2.000 djece bez roditelja.

- Pomažemo siromašne ljude u samoodrživim projektima, trudimo se da gradimo kuće za djecu bez roditelja - naglasio je, dodavši da ta organizacija uz pomoć Udruženja Izvor dobročinstva iz Sarajeva dijeli humanitarne pakete.

Dnevno se u Narodnoj kuhinji Imaret pripremi 2.400 obroka, koji se dijele na 18 punktova u TK. Pored Tuzle, hrana se dijeli u Gračanici, Lukavcu i Kalesiji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu