FENA biznis     | 06.05.2021. 08:52 |

Prijavi se na VIRAL hackathon i osvoji vrijedne nagrade!

FENA Saopćenje

Student si nekog od mostarskih fakulteta i voliš nove izazove? Želiš praktično primijeniti znanja stečena u formalnom obrazovanju i dodatno usavršiti vještine? Tražiš priliku za upoznavanje mentora i kolega iz različitih područja? Voliš raditi u timu i pritom se dobro zabavljati? Ukoliko imaš sve potvrdne odgovorne, INTERA Tehnološki Park, Univerzitet Džemal Bijedić i Sveučilište u Mostaru imaju idealnu priliku za tebe!

Ako se sve ovo nadopuni vrijednim nagradama, nemaš nijedan razlog za oklijevati – pročitaj tekst do kraja i prijavi se sa svojim timom na VIRAL hackathon!

Što te očekuje?

VIRAL hackathon, koji projektni partneri organiziraju kroz istoimeni projekt sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Erasmus + program, održat će se od petka, 21.5. do nedjelje, 23.5.2021. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Hackathon, koji je fokusiran na primjenu informacijskih tehnologija u poljoprivredi, okupit će studente različitih usmjerena koji će imati priliku praktično primijeniti svoja znanja, ali i dobro se zabaviti s kolegama. Kroz 48 sati, uključeni timovi će kroz izradu web, moblnih i desktop aplikacija raditi na rješavanju problema s kojima se susreću lokalna poduzeća iz poljoprivrednog sektora. Sve će započeti prezentacijom ovih izazova, a nastavit će se različitim predavanjima, radionicama i timskim radom na kreiranju softverskih rješenja. Svi timovi će na raspolaganju imati mentore iz svijeta programiranja, dizajna, poljoprivrede, marketinga i drugih područja koji će im pomoći u otklanjanju svih nedoumica tijekom samog hackathona. Svoja rješenja timovi će prezentirati pred stručnom komisijom koja će izabrati najbolje timove. Njih očekuju vrijedne novčane nagrade i edukativni tečajevi koje su za njih osigurala poduzeća Jaffa-komerc, Hepok, Mesna industrija Šišović, Business Academy i ITAcademy. Organizaciju hackathona su podržala i poduzeća Sjemenarna, Leda i AirRec, ali i brojni drugi koji će se pobrinuti da ovaj događaj bude jedinstveno iskustvo za sve studente!

Kako se prijaviti?

Na hackathon, koji je izvrsna prilika za učenje i praktičnu primjenu znanja, ali i zabavu, umrežavanje s kolegama te upoznavanje iskusnih mentora, moguće se prijaviti na linku. Prijave su otvorene za timove koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

1.      Svi članovi tima moraju biti studenti;

2.      Barem jedan član tima mora biti student poljoprivrednog fakulteta/prehrambene tehnologije;

3.      Barem jedan član tima mora biti student fakulteta za informacijske tehnologije/elektrotehnike;

4.      Maksimalan broj članova po timu je 4.

Učenje, umrežavanje, zabava i vrijedne nagrade samo su neki od razloga zbog kojih trebaš već danas iskoristiti priliku, okupiti tim i prijaviti se na VIRAL hackathon! Projektni partneri te očekuju, ali požuri – broj mjesta je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama, a timovi, koji se prijave prvi, dobit će prednost sudjelovanja! INTERA Tehnološki Park će osigurati taxi prijevoz iz središta grada do prostorija za sve sudionike hackathona.

Voditelj projekta VIRAL je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Potaknuti mlade da aktivno učestvuju u promicanju održivih digitalnih praksi

Brzo i jednostavno upravljajte sredstvima na kartici i dopunjavajte je iznosom koji vi želite

Sveobuhvatna zdravstvena usluga i njega za majke i djecu u centru izvrsnosti ASA Bolnice