Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Svih 15 godina vladavine SNSD-a obilježilo je trasiranje puta Republike Srpske do potpunog siromaštva i jasno je da ova stranka nema ništa da ponudi Srpskoj i njenim građanima, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On kaže da je u SNSD-u očigledno odsustvo bilo kakve ideje i vizije za budućnost.

„To je sindrom onih političkih ideja koje dođu do kraja i ne mogu ništa novo da ponude. U SNSD-u je vidljivo da stranka više nije tako monolitna i snažna i da vri u mnogim odborima tako da stranački vatrogasci imaju sve više posla. Njihov zenit rasta i uspjeha već je odavno prošao“, istakao je Šarović.

On navodi da se SNSD sada suočava sa onim sa čim se inače stranke suočavaju kada popularnost u javnosti počinje da slabi.

„To je period kada nastaju cijepanja, unutrašnji sukobi, trvenja, netrpeljivost sa pridošlicama i preletačima, sumnja u budućnost“, kaže Šarović.

Navodi da je i nezadovoljstvo u vladajućoj koaliciji iz dana u dan sve veće.

„Vladajuća većina koju predvodi SNSD nema više u NSRS dvotrećinsku podršku poslanika. Kada „glavni režiser“ i ova vlast sa njim bude padala, zadnje udarce zadaće im upravo oni koji im sada poslušno i podanički služe. Stevandić je ojačao i već je glavni problem šefu. Ne vjerujem da će otići u opoziciju, prije bih rekao da će se u nekom trenutku suprotstaviti SNSD-u jer on procijenjuje da je za to već došlo vrijeme“, naveo je Šarović.

On kaže da Republika Srpska mora krenuti putem oporavka i da će SDS uskoro izaći sa svojim programu sveobuhvatnih ekonomskih reformi.

„SDS upravo radi na ovom ekonomskom programu čiji je cilj da RS učini poželjnim mjestom za investicije i otvaranje biznisa ali i zemljom gdje se isplati ulagati i živjeti. Program koji pripremamo biće razumljiv i realno ostvariv, a zasniva se na postojećim resursima kojima raspolaže RS“, kazao je Šarović i dodao da će SDS-ov program biti realizovan u saradnji sa ljudima koji su već ostvareni kao stručnjaci u svijetu ekonomije i biznisa.

Sektor za
politiku i medije

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.