FENA biznis     | 28.04.2021. 14:35 |

Besplatna online regionalna konferencija otkriva sve tajne o kružnoj ekonomiji

FENA Saopćenje

Dok se sve veći broj svjetskih gospodarstava okreće modelu kružne ekonomije, zemlje u regiji još uvijek su u fazi upoznavanja prednosti koje ovaj ekonomski model može donijeti u pogledu razvoja gospodarstva. Resursi i njihovo ponovno korištenje u proizvodnim procesima privlače sve veću pažnju vodećih ekonomskih stručnjaka čineći na taj način temu kružne ekonomije izrazito popularnom i aktualnom.

Važnosti i prednostima kružne ekonomije bit će posvećena online konferencija Circular economy in action – Rethinking the production and consumption models in the Balkans koja će se održati u srijedu, 12.5.2021. godine s početkom u 10h putem Zoom platforme. Konferencija će okupiti regionalne i europske stručnjake koji će kroz niz izlaganja obraditi dvije ključne teme koje stavljaju kružnu ekonomiju u kontekst Europe i Zapadnog Balkana te predstavljaju načine podrške za promjenu ekonomskog modela poduzeća u regiji. Kroz praktične primjene i razmjenu iskustava, konferencija će poslužiti kao alat za transfer znanja, predstavljanje dobrih praksi te promociju regionalne suradnje i umrežavanja u ovom području.

Konferencija se organizira u okviru regionalnog projekta Partnerstvo za kružnu ekonomiju – održivi rast i regionalni razvoj MSP-a koji implementira Youth Entrepreneurial Service (YES) Foundation u partnerstvu s Albanian Socio Economic Think Tank-om i INTERA Tehnološkim Parkom, a koji sufinancira Fond za Zapadni Balkan. Cilj projekta je ojačati regionalnu suradnju kroz umrežavanje i jačanje kapaciteta MSP-a i civilnog društva, kako bi se olakšala tranzicija ka konceptu kružne ekonomije.

Svi zainteresirani mogu se registrirati na linku, a detaljan program konferencije, čiji je službeni jezik engleski jezik, moguće je pronaći ovdje. Konferencija je namijenjena predstavnicima poslovnog sektora, javnog sektora i civilnog društva iz Zapadnog Balkana s posebnim naglaskom na Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta