Kultura     | 16.04.2021. 14:37 |

Ovčina primio Daliborku Matošević, ravnateljicu knjižnice Usora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16.aprila (FENA) - Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, Ismet Ovčina primio je ravnateljicu Opće knjižnice Usora Daliborku Matošević u radno-konsultativnu posjetu,saopćeno je iz NUB BiH.

Matošević je kazala da je redovan rad knjižnice otežan zbog epidemiološke situacije i spriječenosti knjižnice da realizira uobičajene aktivnosti na animiranju korisnika.

Do početka pandemije COVID-19, Opća knjižnica Usora je bila prepoznatljiva po ostvarivanju pilot i mini projekata i predstavljala središte kulturno-obrazovnih aktivnosti u Usori.

Zbog ograničavajućih uvjeta rada s korisnicima, Knjižnica planira da stavi akcenat na izdavačku djelatnost i Zavičaju zbirku, te implementaciju ideje o pokretnoj knjižnici, koja i u COVID uvjetima omogućava provedbu aktivnosti usluživanja korisnika.

Direktor  Ovčina je pohvalio entuzijazam i zalaganje direktorice Matošević i zaposlenih u Općoj knjižnici Usora i podržao ideje za koje je, kako je kazao, u ovim uvjetima potreban naum, veliko htijenje i snažna pozitivna sinergija.

On je  u ime Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, za Opću knjižnicu Usora, darovao paket knjiga, kao i nekoliko primjeraka najnovijih naslova u izdanju NUBBiH,saopšteno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo