Bosna i Hercegovina     | 30.03.2021. 11:49 |

Građani se Inspektoratu Općine Centar mogu obratiti i putem vibera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Općina Centar Sarajevo uvela je viber broj (061 936 742) putem kojeg stanovništvo može slati poruke i fotografije s terena, Inspektoratu te lokalne zajednice.

Kako navode u saopćenju za javnost, namjera je poboljšati komunikaciju sa stanovništvom, ali i još efikasnije djelovati na terenu.

- Odlučna u namjeri da suzbije nelegalnu gradnju i nedozvoljeno zauzimanje javnih površina, Općina Centar putem Inspektorata vodi kampanju kontrole terena i gradnje objekata na svom području, a uvođenje viber broja još je jedan doprinos toj kampanji - ističe se.

Iz Inspektorata Općine Centar su naglasili da se svaki zahtjev detaljno analizira. Nakon toga, na osnovu procjene, inspektori izlaze na teren i reaguju.

- Apel stanovništvu (koji putem viber broja budu vršili prijave) da u porukama pojasne i lokalitet, da bi inspektori mogli brže reagirati. Sve eventualne nepravilnosti stanovništvo može prijaviti i na dežurni telefon Inspektorata Općine Centar na broj 061 488 842, direktno na broj komunalne inspekcije 033 562 499, te putem Otvorene linije ili mobilne aplikacije mojCENTAR koja je besplatna i dostupna na linku https://play.google.com/store/apps/details?id=com.segvic.reportcenter - navodi se.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo