Stranačke aktivnosti     | 29.03.2021. 14:21 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Vlada RS mora preuzeti odgovornost opstanka svih subjekata koji su zatvoreni zbog mjera te da isplati plate svim radnicima iz sektora koji ne rade, oslobodi ih plaćanja poreza i doprinosa kao i taksi koje imaju. Rok za ova plaćanja mora biti polovina aprila ove godine – istakao je Davor Šešić, poslanik SDS u Narodnoj skupštini RS.

Šešić je naglasio da pamtimo situaciju od prošle godine tokom zatvaranja, kada su plaćanja koje je preuzela Vlada bila obavljena tek nakon godinu dana.

On je kazao da sve dok u Vladi RS ima stotine radnika koji se vode fiktivno da rade i koji ne dolaze na posao a uredno primaju platu, mora biti obaveza Vlade da plate isplati i onima koji žele da rade a koje je Vlada zatvorila zbog epidemiološke situacije.

„Parkovi i bašte kafića koji imaju kafu za ponijeti su bili prepuni tokom vikenda a ne dozvoljava se ugostiteljstvu da radi zbog zabrane okupljanja. Zašto restorani i kafići ne mogu da rade a proizvodni subjekti u kojima boravi i preko 400 radnika mogu da rade?“ – upitao je poslanik SDS-a.

On je potsjetio da se Vlada RS nije izjasnila o njegovom prijedlogu podrške zdravstvenim radnicima koju je SDS zagovarao kroz povećanje plata zdravstvenim radnicima.

„Za kapitalne investitcije ove godine budžetom je predviđeno 44 miliona KM. To je novac za nabavljanje zgrada i softvera. Taj novac rebalansom treba alocirati u korist zdravstvenih radnika, za njihovo povećanje plata“ – zaključio je Šešić.


Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo