Bosna i Hercegovina     | 03.03.2021. 14:24 |

Osmanović: Gudeljević mora odmah potpisati dodatni sporazum, o tome ovisi isporuka vakcina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Adil Osmanović kazao je da ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević mora odmah finalizirati potrebni sporazum o odšteti i osiguranju, koji je potreban za isporuku vakcina preko COVAX programa.

- Iako je riječ o naknadno dodatoj obavezi, pa i određenoj nepravdi prema BiH koja dolazi od COVAX-a, ipak nema više vremena za gubljenje. Institucije BiH moraju preuzeti odgovornost, kao što su to učinile i vlasti drugih zemalja, te hitno finalizirati ovaj sporazum, kako COVAX više ne bi imao izgovor da prolongira isporuku vakcina - smatra on.

 Po njegovim riječima, skandalozno što ministrica Gudeljević do današnjeg dana nije završila svoje obaveze oko sporazuma.

- Činjenica da je ona poslala taj sporazum na saglasnost nižim nivoima vlasti, što je sasvim nepotrebno, ukazuje da je njoj preča politika derogiranja države od života građana. To je apsolutno nedopustivo i ministrica odmah mora izvršiti svoje obaveze, jer o tome sada isključivo ovisi isporuka vakcina - zaključio je Osmanović.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo