Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 18:41 |

Dodik primio akreditivno pismo ambasadora Republike Peru za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je danas akreditivno pismo ambasadora Republike Peru za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Budimpešti Raula Salazara Cosija. 

Tokom svečane ceremonije predaje akreditivnog pisma, istaknuto je da su bilateralni odnosi dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja, ali da ih ne prati ekonomska saradnja, te da je s obje strane potrebno uložiti dodatne napore.

Razmijenjene su informacije i mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u obje zemlje.  

Predsjedavajući Dodik je informisao sagovornika o naporima koje čine institucije BiH i entiteti u odbrani od pandemije i nabavci vakcina za građane Bosne i Hercegovine, te o aktivnostima na rješavanju problema ilegalnih migracija na našim prostorima.

Novoimenovani ambasador Raul Salazar Cosio je naglasio da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje, te izrazio podršku njegove zemlje naporima BiH da postane punopravna članica Evropske unije.

Dodik je izrazio podršku novoimenovanom ambasadoru Perua za BiH i zaželio mu uspjeh u izvršavanju njegove diplomatske misije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'