Bosna i Hercegovina     | 27.01.2021. 12:19 |

Novalić: Učiti mlade univerzalnoj vrijednosti svakog čovjeka

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - U povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić poručio je da se "danas, ali i svakog drugog dana, svi trebamo pokloniti i odati počast žrtvama holokausta".

- Sjećanja na užas i zvjerska mučenja žrtava holokausta moraju biti svakodnevna. Takav mrak čovječanstva nikad više se ne bi trebao ponoviti. Nažalost, pored iskustva iz II svjetskog rata, i sami smo bili svjedoci da ideja ubijanja nekog samo jer je 'drugačiji' ne miruje.

Mi u Bosni i Hercegovini imamo razlog da budemo dodatno susosjećajni sa žrtvama holokausta zbog naših žrtava genocida koji je učinjen u srcu Evrope na kraju 20. vijeka.

Naša je obaveza neprekidno podsjećati mlade naraštaje o strašnim zločinima učinjenim nekome samo zato što su pripadali drugom narodu. Mlade treba učiti univerzalnoj vrijednosti da je svaki čovjek jednako dragocjen, kako god da se zove ili kojem god narodu da pripada - kaže se u poruci premijera Novalića, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo