Sport     | 15.01.2021. 16:50 |

Muris Jabandžić iz Tešnja novi predsjednik Nogometnog saveza ZDK-a

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. januara (FENA) - Delegati Skupštine Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona izabrali su na današnjem zasjedanju u Zenici Murisa Jabandžića - Tigra iz Tešnja za novog predsjednika NSZDK.

S obzirom da njegovi protukandidati za tu poziciju - Mensur Mušija, predsjednik NK Mladost Doboj Kakanj te Muamer Bureković, bivši nogometni sudija i aktuelni delegat iz Zenice, nisu dobili dovoljan broj glasova delegata za ulazak u Izvršni odbor NSZDK, Jabandžić je, tako, bio jedini kandidat za nasljednika na toj funkciji Muhameda Begagića iz Zenice.

Članovi novog IO NSZDK, osim predsjednika Jabandžića, postali su i Hajrudin Alić, Mirza Spahić, Tarik Hadžimahmutović, Stipo Slišković, Nebojša Nikolić, Emir Zaimović, Vejsil Ašlama, Adnan Bajrić, Admir Zilkić i Osman Baćinović. 

Jabandžić je, današnjim izborom, stekao mogućnost kandidature i za novog člana IO N/FS Bosne i Hercegovine, kao jedan od kandidata iz ZDK-a. Jabandžić je rođen 1963. godine u Tešnju, a tokom igračke karijere bio je golman tešanjskog TOŠK-a i jelaškog Borca (Tešanj). Svojevremeno je, vrlo kratko, bio i član beogradske Crvene zvezde, ali ipak nije branio za taj srbijanski tim.

Sjednicom je, umjesto dosadašnjeg predsjednika Begagića, a nakon što je 22. decembra prošle godine bio "oboren" dnevni red te tako propao prvi pokušaj održavanja ove izborne sjednice Skupštine, danas predsjedavao Igor Andrijević iz Kaknja. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana