Servisne informacije     | 13.01.2021. 16:35 |

BIHAMK - Zbog niskih temperatura moguća poledica na svim putevima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Informativni centar BiHAMK-a upozorava da se saobraćaj odvija po pretežno mokrom ili zasnježenom kolovozu.

Posebno skreću pažnju na putne pravce Srednje-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak i Trnovo-Dobro Polje.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima. Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. 

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila i skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7.00 do 19.00 sati.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'