Bosna i Hercegovina     | 12.01.2021. 13:06 |

Pripadnici FUP-a lišli slobode lice iz Stoca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije su danas,  provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, lišili slobode jedno lice iz Stoca inicijala A.Š. (1980.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivne materije” iz člana 371. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog Suda u Čapljini izvršen je pretres stambenih prostorija na području općine Stolac koje koristi osumnjičeni A.Š., kojom prilikom su pronađena i oduzeta tri gasna pištolja, dva bojeva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, dijelovi od oružja (udarne igle, cijevi i dr.), stroj koji je korišten za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime, lišeni slobode A.Š. se sumnjiči da je tokom 2020. godine u cilju sticanja protupravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja, radi dalje preprodaje trećim licima sa područja Bosne i Hercegovine. 

Lice lišeno slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu, te će biti u zakonskom roku predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Značajnu podršku prilikom ovo istrage pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, dok su asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćava Federalna uprava policije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo