Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost GO SDP-a BiH Mostar

Saopćenje

U nastavku vam šaljemo reakciju Armana Zalihića, nositelja liste BH Blok Mostar i predsjednika SDP-a Mostar, na dešavanja u Srebrenici i priopćenje DF-a:

Ne mogu opisati zgroženost s kojom sam primio informaciju da je nekoliko pojedinaca u Srebrenici sudjelovalo u sramnim izbornim malverzacijama protiv kojih se godinama bori SDP BiH.

 Zato pozdravljam odluku Predsjedništva SDP BiH o isključenju ovih pojedinaca iz Partije, a nadležne organe pozivam da ih najstrože kazne.

DF-ovo politiziranje i dovođenje u vezu događaja u Srebrenici sa BH Blokom i SDP-om u Mostaru je klasično hvatanje za slamčicu spasa jer u Mostaru postoje samo na papiru. Ipak, još jednom im poručujemo da BH Blok i SDP BiH nikad nisu i nikad neće prodati državne interese u Mostaru, a da već dvadeset godina gledamo kako HDZ i DF-ov koalicijski partner, izdaju i državne i mostarske interese.

Naglašavamo da je DF-ova Koalicija u Mostaru prijavila desetine fiktivnih političkih subjekata radi osiguranja što većeg broja biračkih odbora u koje su postavili svoje brojače. Zato, pozivamo tužilaštvo da istraže i rasvijetle i ove izborne manipulacije, a neka krenu analizom članova biračkih odbora Liste za Doboj.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.