Servisne informacije     | 25.11.2020. 12:57 |

U narednim danima pretežno sunčano u Hercegovini i na planinama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - U većem dijelu Bosne dugotrajna sutra, 26. novembra, prevladavat će magla i niska oblačnost te se očekuje pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama.

Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U petak, 27. novembra, očekuje se pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. U centralnim i istočnim područjima prije podne magla po kotlinama, a sunčanije u drugom dijelu dana.

Na cijelom sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka u sjevernim područjima od 2 do 7, a u ostatku Bosne najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 10, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

U subotu, 28. novembra, na sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima sunčano prijepodne, a u drugoj polovini dana postepeno naoblačenje s juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka u sjevernim područjima od 2 do 6, a u ostatku Bosne najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 11, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom