Svijet     | 20.11.2020. 12:00 |

Šef kineske diplomatije Wang Yi u posjeti Južnoj Koreji

FENA Internet

SEUL, 20. novembra (FENA) - Kineski ministar vanjskih poslova posjetit će Seul naredne sedmice radi sastanka sa zvaničnicima Južne Koreje, saopćilo je južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova u petak, u jeku napora na nastavku bilateralne diplomatije i zakočenih nuklearnih pregovora sa Sjevernom Korejom.

Šef kineske diplomatije Wang Yi doputovat će u Južnu Koreju u srijedu u trodnevnu posjetu i sastat će se sa svojim južnokorejskim kolegom Kang Kyung-whaom radi bilateralne razmjene mišljenja na visokom nivou i rasprave o regionalnim temama kao što je Sjeverna Koreja i o epidemiji COVD-19, navodi ministarstvo u saopćenju.

Wangova posjeta doći će u vrijeme dok dvije zemlje razmatraju eventualnu posjetu Seulu kineskog predsjednika Xi Yingpinga, koja se očekivala početkom ove godine ali je odgođena nakon što je pandemija koronavirusa poremetila najveći dio globalnog diplomatskog kalendara.

Kineski ministar vanjskih poslova drugi je visoki kineski diplomat u posjeti Južnoj Koreji od pojave  koronavirusa u Kini krajem prošle godine, nakon Yanga Jiechija, člana Politbiroa Komunističke partije, koji je posjetio južni lučki grad Busan u augustu, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana