Svijet     | 29.10.2020. 13:39 |

Uhapšen muškarac koji je nožem napao čuvara francuskog konzulata u Džedi

FENA Internet

DŽEDA, 29. oktobra (FENA) - Saudijac je uhapšen u Džedi nakon što je u četvrtak u francuskom konzulatu napao i povrijedio stražara "oštrim predmetom", izvijestila je saudijska državna TV.

Francuska ambasada saopćila je da je konzulat bio pod napadom "nožem koji je imao za metu stražara", dodajući da je stražar prebačen u bolnicu i da njegov život nije u opasnosti, prenio je Reuters.

- Francuska ambasada najoštrije osuđuje ovaj napad na diplomatsku misiju koji ne može ničim biti opravdan - navodi se u saopćenju ambasade.

Napad se dogodio nakon što je muškarac naoružan nožem uzvikivao "Allahu Akbar" i odrubio glavu ženi i ubio još dvije osobe u francuskom gradu Nici ranije u četvrtak. Gradonačelnik Nice napad je opisao terorističkim činom.

Francuska se još uvijek oporavlja od ubistva nastavniku u napadu koji je počinio muškarac čečenskog porijekla ranije ovog mjeseca. Napadač je rekao da želi kazniti nastavnika jer je učenicima pokazivao karikature poslanika Muhameda u sklopu lekcije o slobodi izražavanja.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'