Bosna i Hercegovina     | 27.10.2020. 15:39 |

Udruga EKO ZH sudjelovala u akciji čišćenja divljih deponija u Posušju

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 27. listopada (FENA) - Udruga za razvoj, okoliš i kulturu "EKO ZH" kao koordinator Eko HUB-a Široki Brijeg, u sklopu projekta "Misli o prirodi", sudjelovala je u dvije akcije čišćenja divljih deponija na području Broćanca u općini Posušje.

"Prilikom akcije čišćenja zatekli smo ogromne količine otpada na deponijama koje su se nalazile na ovoj lokaciji. Deponije su predstavljale veliku opasnost posebice zbog bogatstva podzemnih voda i krškog područja. Područje je uspješno sanirano i osigurano po završetku akcije", priopćeno je iz udruge EKO ZH.

Napominju kako je locirano preko 100 divljih deponija, s tim da, kako kažu, dobar dio terena još nije istražen.

"Iz tog razloga trenutno ne posjedujemo stvarne podatke po pitanju broja deponija na području Zapadnohercogovačke županije. Isto tako, u izradi je web stranica 'Naša priroda' na kojoj će biti dostupni podaci o lokaciji i broju deponija, s mogućnosti prijave o dodatnim saznanjima s terena po ovom pitanju", ističu iz navedene Udruge.

Projekt "Misli o prirodi" implementira Centar za promociju civilnog društva, financijski podržava Vlada Švedske, a uz udruženje EKO ZH, u akciji čišćenja sudjelovali su i članovi udruge Didovina iz Posušja, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo