Bosna i Hercegovina     | 23.10.2020. 15:11 |

Herceg u Čitluku: Brojni projekti svjedoče da smo Vlada cijele Županije

FENA Saopćenje

ČITLUK, 23. listopada (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg s predsjedateljem Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i zamjenikom predsjedajućega Skupštine HNŽ-a Tomislavom Martinovićem, županijskim ministrom prometa i veza Stjepanom Krasićem te zastupnicom u Skupštini HNŽ-a Andreom Martinović boravio je petak u radnom posjetu općini Čitluk.

Posjet je započeo susretom s načelnikom Općine Marinom Radišićem koji je govorio o aktualnom stanju i izazovima s kojima se općina i njezini stanovnici suočavaju.

"U tijeku su brojne aktivnosti kojima želimo poboljšati kvalitetu življenja u Čitluku i Brotnju, ali ne možemo sami. Stoga nam je potpora Županije, na kojoj se od srca zahvaljujem, od iznimnoga značaja. Uvjeren sam u to kako ćemo nastaviti dobru suradnju na dobrobit žitelja ovoga kraja", kazao je načelnik Radišić.

Premijer Herceg je istaknuo kako brojni zajednički projekti svjedoče kako su oni Vlada cijele Županije.

"Kao što sam prije nekoliko dana kazao u Neumu, i danas u Čitluku želim to isto ponoviti – mi smo Vlada cijele Županije. To svjedoče ne moje riječi, već brojni projekti koje zajednički implementiramo u svakoj našoj jedinici lokalne samouprave. Tako smo i u Čitluku, razumijevajući potrebe građana i temeljem razgovora s općinskim čelnicima, sudjelovali u realiziranju značajnih općinskih  infrastrukturnih i drugih projekata, od kojih smo danas njih desetak i obišli. Izdvojit ću obnovu Doma zdravlja u koju je uloženo 250.000 maraka, zgrade policije, športskih dvorana srednje škole i osnovne škole u Bijakovićima, opremanje dječjeg vrtića, te izgradnju nogostupa Gradac-Čitluk i rekonstruiranje nekoliko bitnih prometnica. Također, u području vodoprivrede realizira se nekoliko projekta vezanih za kanalizacijsku mrežu u ukupnom iznosu od 225.000 maraka", pojasnio je Herceg.

Naglašavajući kako je iznimno bitno uvijek imati dobru suradnju zakonodavne i izvršne vlasti, predsjedatelj Martinović istaknuo je primjer Čitluka gdje su jasno vidljivi rezultati koordiniranog djelovanja općinske i županijske vlasti, ali i viših razina.

"Dokaz za to su infrastrukturni i drugi objekti koje smo danas posjetili, gdje želim, s obzirom na pandemiju s kojom smo suočeni, posebno izdvojiti obnovu Doma zdravlja. Načelnik Radišić, kao i do sada, imat će našu punu potporu za realiziranje svih budućih planova i aktivnosti koji će biti od koristi za daljnji razvoj ovoga kraja", kazao je predsjedatelj Martinović.

Nakon obilaska zgrade MUP-a, dječjeg vrtića te školske športske dvorane u O.Š. Bijakovići, posjet čitlučkoj općini završen je obilaskom radova na pristupnoj cesti koridora Vc Zvirovići – Tromeđa gdje će se ukupno investirati 9 milijuna maraka, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom