Bosna i Hercegovina     | 22.10.2020. 07:31 |

Vijeće ministara BiH o stanju u oblasti migracija u BiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za juli 2020. godine, koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o stanju javne zaduženosti BiH na dan 30. juni 2020. godine.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog strategije za prihvat i integraciju državljana BiH koji se vraćaju u našu zemlju po osnovu Sporazuma o readmisiji i Prijedlog akcionog plana za period 2020. - 2023. godine.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za otklanjanje identificiranih nedostataka u sistemu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma (2018. – 2022.) za period od 29. augusta 2018. do 1. septembra 2019. godine, kao i Izvještaj o implementaciji Akcionog plana za provedbu Strategije Bosne i Hercegovine za prevenciju i borbu protiv terorizma za 2019. godinu.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Finalni izvještaj o realizaciji Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije.

Predviđeno je razmatranje zahtjeva Kenana Vehabovića za razrješenje dužnosti direktora Agencije za javne nabavke BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo