Stranačke aktivnosti     | 10.10.2020. 17:37 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

NB USK: Krajina neće sama biti poligon za migrante, a u BiH će pobijediti politika ravnomjernog razvoja i ulaganja na svaki pedalj države

Nezavisni blok USK poziva političke stranke koje su kandidirale kandidate za lokalne izbore na konkretno djelovanje i izjašnjenje o podršci njihovom prijedlogu za usvajanje Zakona o ravnomjernom razvoju i ulaganjima na prostoru cijele BiH.

Ovaj prijedlog Nezavisnog bloka, na kojem rukovodstvo i naši zastupnici insistiraju od osnivanja stranke, podrazumijeva da svaka porodilja, policajac, učitelj, medicinska sestra i doktor na svakom pedlju BiH za isti status i posao budu jednako plaćeni i imaju jednaka primanja.

Sramotno je da u 2020. godini još uvijek imamo drastične razlike u primanjima porodilja zavisno od kantona u kojem žive, od 100 KM jednokratne podrške, do 12 prosječnih mjesečnih plaća.

Takodjer, sramotan je i nerad i nesnalaženje nadležnih, državnih institucija za pitanje migranata, koje za rezultat ima najavu humanitarne krize, nesigurnost gradjana i njihove imovine u USK, gdje se uglavnom usmjeravaju svi migranti kojima dozvoljavaju ulaz u našu zemlju.

Neprihvatljivo je da teret ove krize pada samo na prostor USK. Krajina neće i ne može sama biti poligon za migrante, a odgovornost za ovakvu situaciju je na vlastima BiH, ali i predstavnicima medjunarodnih organizacija koje se bave ovim pitanjem.

Zato će Nezavisni blok i naši kandidati, a imamo liste u svih 8 općina u USK, kao i kandidati NB-a za načelnike aktivno raditi na rješavanju ovih pitanja, a naša buduća saradnja i podrška za formiranje vlasti sa partnerima zavisiće i od njihove spremnosti da konkretno podrže ove prijedloge, a ne samo obećavaju i deklarativno podržavaju i obilaze Krajinu pred izbore i ‘dive se njenim ljepotama’.

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo