Bosna i Hercegovina     | 02.10.2020. 16:14 |

Animirati operativno-tehničku policijsku saradnju u borbi protiv težeg kriminala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman danas je u posjetu primio Atašea za unutrašnju sigurnost uime Ambasade Francuske BiH Philippea Gangloffma koji je imenovan na navednu poziciju prije tri mjeseca.

Tokom sastanka razgovarano je aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te animiranju međusobne operativno-tehničke policijske saradnje u borbi protiv težih oblika kriminala, kao i o mogućnostima zajedničkog djelovanja i razmjene operativnih saznanja i informacija.

Istaknuto je da je Federalna uprava policije do sada imala izuzetno dobru saradnju sa Ambasadom Francuske u BiH kada je u pitanju razmjena operativnih podataka i saznanja u okviru određenih istraga, odnosno kriminalnih lica koja su od ineteresa kako za sigurnosne agencije iz BiH, tako i Francusku.

Pored navedenog ova izuzetna saradnja se pokazala i kroz podršku Federalnoj upravi policije od strane Ambasade Francuske u BiH u vidu doniranja određene specijalizirane forenzičke opreme namijenjene za automatsku identifikaciju zrna i čahura, te edukaciju kadra za njeno korištenje.

U konačnici dogovoren je način budućeg djelovanja i međusobne  saradnje između Uprave policije i Ambasade Francuske BiH, koja je od izuzetnog značaja za ove dvije države, saopćeno je iz Federalne uprave policije.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'