FENA biznis     | 23.09.2020. 15:38 |

Deloitte i Udruženje društava za osiguranje FBiH organizovali online edukaciju

FENA Saopćenje

Proaktivno djelovanje: Deloitte i Udruženje društava za osiguranje FBiH organizovali online edukaciju na temu MSFI 17 za djelatnike osiguravajućih društava

Kompanija Deloitte Bosna i Hercegovina u saradnji sa Udruženjem društava za osiguranje u Federaciji BiH (UDO FBiH) danas je organizovala stručnu edukaciju na temu novog Međunarodnog standarda finansijskog izvještavanja - MSFI 17 za predstavnike osiguravajućih kuća u FBiH okupljenih u  strukovnom Udruženju.

Inicijativa UDO FBiH za organizovanje pomenute edukacije, koja je organizirana online uslijed situacije s virusom COVID-19, je pokrenuta imajući u vidu nadolazeće stupanje na snagu ovog standarda, te velike promjene koje MSFI 17 donosi.

U sklopu održane edukacije, multidisciplinarni tim Deloitte-a za usluge osiguravajućim društvima, vođen od strane iskusnih profesionalaca s dubokim razumijevanjem sektora osiguranja i predanošću da pomogne industriji da prođe kroz svoje trenutne izazove, je stavio naglasak na saradnju i prenos znanja kako bi se osiguralo da osiguravajuća društva budu osnažena i spremna za nadolazeće promjene regulative. Deloitteov tim je s prisutnima podijelio niz korisnih informacija koje proizilaze kao rezultat najave ovog novog standarda.

Odgovorna partnerica za usluge revizije za Južno centralnu Evropu i voditeljica Deloitteovog ureda u Bosni i Hercegovini, Sabina Softić, ove novosti smatra izuzetno bitnim, te je naglasila da “uzimajući u obzir značajne promjene i izazove koje donosi MSFI 17, tranzicijski period treba mudro iskoristiti za pripremu osiguravajućih društava. Uvođenje promjena bit će veliki poduhvat, te je zbog toga iznimno važno dobiti sveobuhvatno razumijevanje utjecaja standarda na profil profitabilnosti, finansijsko izvještavanje i ključne pokazatelje uspješnosti“  te dodala: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas u prisustvu predstavnika sektora osiguranja imali priliku podijeliti sve novosti koje nas očekuju kao rezultat najave MSFI 17. Zahvalni smo Udruženju društava za osiguranje FBiH na ukazanom povjerenju i prilici da se virtuelno okupimo, te proaktivno djelujemo razmjenom korisnih informacija.”

Generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje FBiH, Ermin Čengić, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je edukacija okupila više od 60 menadžera i uposlenika društava za osiguranje koja su članovi Udruženja i da su tokom višesatne debate i razmjene informacija sa edukatorima iz Deloittea Bosne i Hercegovine dobili priliku da obogate svoja saznanja u vezi promjena koje se očekuju u poslovanju osiguranja kroz implementaciju MSFI 17.

„Jedna od uloga strukovnog udruženja jeste da okuplja profesionalce iz osiguravajućih društava i da im pruži svaku vrstu podrške i najkvalitetnije stručne informacije do kojih je moguće doći. Siguran sam da su svi učesnici današnje edukacije dobili ono što će im pomoći u svakodnevnom poslu te podizanju vrijednosti i njihovog znanja i kompanija za koje rade te općenito, razine stručnosti na nivou tržišta osiguranja“, zaključio je Čengić.

Iz kompanije Deloitte današnju edukativnu radionicu ocjenjuju veoma značajnom za sektor osiguranja uz očekivanje da će predstavnici osiguravajućih kuća na bazi onoga što su čuli imati svakako bolji uvid u važnost pravovremenog usklađivanja sa MSFI 17 u cilju olakšanja procesa implementacije Standarda.

 

Kontakt informacije:

Deoitte
mailto:homic@deloittece.com

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo