Bosna i Hercegovina     | 18.09.2020. 20:23 |

Otvorena školska fiskulturna sala u Miljanovcima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - U Miljanovcima kod Tešnja svečano je otvorena školska fiskulturna sala čiju su izgradnju zajednički finansirali Općina Tešanj, Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Izgradnja fiskulturne sale u OŠ "Džemal Bijedić" Miljanovci koštala je 556.000 KM, od čega je Općina Tešanj izdvojila 289.937 KM, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK 231.000, a UNDP je osigurao 35.000 KM.

Ovo je druga od četiri fiskulturne sale koje u Tešnju zajednički grade dva nivoa vlasti. Ranije je završena i otvorena sala u OŠ "Mustafa Mulić" Šije, a u završnoj fazi je izgradnja školskih fiskulturnih sala u Kaloševiću i Jablanici. Izgradnja objekata započeta je 2016. godine, a ukupna vrijednost zajedničkog ulaganja je 2,15 miliona KM.

- Opredjeljenje Vlade i resornog ministarstva je ulaganje u obrazovnu infrastrukturu i ovime to pokazujemo. Naš cilj je da svakom djetetu osiguramo uslove za školovanje i nastavu tjelesnog odgoja, a u Tešnju smo sve bliže tom cilju jer u Općini Tešanj imamo odličnog partnera za realizaciju infrastrukturnih projekata - rekao je na svečanosti u Miljanovcima kantonalni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, sapoćila je Press služba ZDK.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta