Ekonomija     | 18.09.2020. 13:55 |

Novo Sarajevo - Ispunjeni kriteriji projekta '100 najvećih u BiH i regionu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Prema analitičkim podacima kompanije LRC BIS – Business Intelligence System, najveće bonitetne kuće u BiH, Općina Novo Sarajevo ispunila je sve kriterije Projekta “100 najvećih u BiH i regionu” u kategoriji srednjih općina te tim povodom dobila prestižno priznanje „Kruna razvoja privrede BiH“, saopćeno je iz  te općine.

Na osnovu zvanične podjele prema broju stanovnika, Općina Novo Sarajevo rangirana je u kategoriju srednjih općina, a prema rezultatima na osnovu završnih finansijskih izvještaja za 2019. godinu, u protekle četiri godine ostvarila je znatan rast prihoda, rast uposlenih i rast izvoza.

Predstavnica kompanije LRC Enisa Šljuka istakla je kako je, prema podacima, na području ove općine 347 bonitetno pouzdanih kompanija. Od 100 najvećih kompanija u BiH, s područja Općine Novo Sarajevo je 38, dok 68 pripadaju tzv. brzorastućim kompanijama.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je ovim opravdana i vizija Općine koja glasi da je Općina gradska zajednica u privlačnom ekološkom ambijentu sa izgrađenom infrastrukturom i prepoznatljivim dinamičnim razvojem uslova za ugodno življenje, obrazovanje, poslovanje i prosperitet građana svih generacija.

– Velika je čast dobiti jedno ovakvo priznanje iz oblasti privrede, pogotovo što se bazira na činjenicama i provjerivim statističkim podacima, što govori da smo do sada radili dobar posao, ali i da moramo nastaviti unapređenje povoljnog ambijenta za razvoj privrede i ekonomije kako bi Općina Novo Sarajevo bila još konkurentnija u BiH te centar znanja i ekonomije - istakao je Koldžo.

Načelnik je dodao da se za naredni period planira nastavak provođenja aktivne politike zapošljavanja, kao i otvaranje posebnog šaltera u Centru za pružanje usluga građanima kako bi se olakšalo ovjeravanje dokumenata fizičkim i pravnim licima koja dolaze s područja Općine Novo Sarajevo.                          

                   

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'