FENA.BIZ

„Covid-19 Fotodnevnik“ iz Fabrike cementa Lukavac: Svjedočanstvo jednog vremena

Saopćenje, Foto FENA/Fabrika cementa Lukavac

Fabrika cementa Lukavac je realizirala zanimljiv projekt pod nazivom „Covid-19 fotodnevnik“, s namjerom da napravi trajni dokument kao odgovor ali i podsjećanje na krizu izazvanu pandemijom. Fotografijom je zabilježena radna atmosfera tokom jednog radnog dana u fabrici, a u fokusu su bili uposlenici i uposlenice, jer briga za njihovo zdravlje, dobrobit i zadovoljstvo jedan je od najvažnijih postulata u poslovanju fabrike. Bez njih ne bi bilo ni razvoja ni uspjeha Lukavac Cementa i Lukavac Betona.

Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje, ističe da je „Covid-19 fotodnevnik” posvećen svim saradnicama i saradnicima. “Činjenica je da je koronavirus promijenio mnogo toga kako u BiH tako i u cijelom svijetu. S jedne strane svakodnevno utiče na naše živote i poslovanje, ali s druge strane je pokrenuo i izrodio mnoge zanimljive i kreativne projekte. U ovom za sve nas teškom vremenu morali smo se organizirati i prilagoditi novim i neočekivanim okolnostima, poštujući pri tome propisane mjere za zaštitu svog i zdravlja drugih. I uspjeli smo, sačuvali smo sva radna mjesta i postigli značajne rezultate u proizvodnji i prodaji naših proizvoda” – kazao je Begić.

Ovaj fotografski zapis predstavlja svjedočanstvo jednog vremena u kojem su uposlenice i uposlenici Lukavac Cementa i Lukavac Betona, njegujući zajedništvo i timski duh, pokazali spremnost i hrabrost da se bore i dalje rade. Odgovornim ponašanjem i zalaganjem svakodnevno su davali i daju ogroman doprinos da pogoni Fabrike cementa Lukavac rade bez dana prekida. Fotodnevnik je i zahvalnica svima njima za iskazanu odgovornost, požrtvovanost i disciplinu.

U fotodnevniku je svaka slika priča za sebe, ali i dokaz da kriza može biti izazov i da se uz strogo poštivanje svih propisanih mjera ipak može normalno raditi i biti uspješan. Poruka iz Fabrike cementa Lukavac je: „Budimo i dalje odgovorni prema sebi i drugima!”

„COVID-19 FOTODNEVNIK“ možete prelistati na VIDEO

 

Kontakt informacije:


FABRIKA CEMENTA LUKAVAC d.d. Lukavačkih brigada bb, 75300 Lukavac,
BiH CENTRALA: +387 (0) 35 552 100
DIREKTOR: +387 (0) 35 552 101, 552 168
Fax: +387 (0) 35 552 143 E-mail: info@fclukavac.ba Web: www.fclukavac.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.