Ekonomija     | 16.09.2020. 15:38 |

PKFBiH i Penny plus u zajedničkom projektu razvoja domaćih dobavljača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i direktor kompanije Penny plus d.o.o. Almedin Kadrić, sa saradnicima, razgovarali su danas u Vogošći o uključivanju što je moguće više domaćih proizvodih kompanija u dobavljačke lance prodajnih centara Penny plus.

Istaknuto je da je značaj domaćih resursa i domaće proizvodnje iznimno velik, a to se moglo vidjeti i u vrijeme krize kada je došlo do zatvaranja granica, kada je otežan ili onemogućen transport ili kada je zbog različitih interesa država, zabranjen izvoz proizvoda od strateškog značaja.

Također, promocija domaće privrede i angažiranje svih raspoloživih resursa na razvoju bh. ekonomije, predstavlja osnovni strateški pravac Privredne komora FBiH kao asocijacije privrednih subjekata.

Svjesni značaja domaćih proizvođača i snage prodajnih centara, Privredna komora FBiH i Penny plus su dogovorili pokretanje aktivnosti povezivanja bosanskohercegovačkih proizvodnih kompanija koje nude kvalitetne i konkurentne proizvode u oblasti "sve za kuću", metalske, hemijske, elektro i građevinske industrije s prodajnim centrima Penny plus.

Obzirom na zahtjeve tržišta, proizvodi će morati zadovoljiti neophodne standarde i imati potreban kvalitet, a proizvođačima se pruža prilika da svoje proizvode plasiraju mnogobrojnim kupcima u Penny plus prodajnim centrima, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'