Kultura     | 10.08.2020. 09:25 |

'Mostarsko ljeto' i ovaj tjedan nudi raznovrsne sadržaje

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. kolovoza (FENA) - Međunarodna kulturna manifestacija "Mostarsko ljeto 2020" od svog službenog otvaranja 17. srpnja do danas pružila je ukupno 17 različtih događaja, a kulturnih i umjetničkih sadržaja neće nedostajati ni ovaj tjedan.

U Spomen kući Džemala Bijedića, večeras u 19.30 sati bit će održana "Izložba informativnog plakata u Mostaru iz perioda SFRJ".

Muzej Hercegovine organizirao je navedenu izložbu iz svog fundusa, odnosno iz zbirke plakata pod nazivom "Izložba informativnog plakata u Mostaru iz perioda SFRJ" koja se sastoji od selektiranog prikaza plakata iz različitih oblasti političkih, gospdoarskih, društvenih, kulturnih 60-ih i 70-ih godina SR BiH.

U utorak, 11. kolovoza, u Centru za kulturu Mostar u 20 sati bit će upriličena izložba "Neobjavljenje karikature Zuke Džumhura", autora Benjamina Mušinovića i Muhameda Krnjića.

U okviru izložbe bit će prikazano 30 objavljenih i 30 neobjavljeih karikatura Zulfikara Zuke Džumhura. Osim toga, bit će izloženo i dodatnih 500 objavljenih karikatura koje se nalaze svrstane u pet albuma.

Naredne večeri, u srijedu, 12. kolovoza, u Spomen kući Džemala Bijedića u 19.30 sati bit će otvorena izložba "Tragovi prošlosti" iz arheološke zbirke Muzeja Hercegovine Mostar.

Izložba predstavlja kamene ulomke iz razdoblja antike i kasne antike s više lokaliteta u Hercegovini. Na izložbi će biti predstavljeni neki od ukrasnih motiva iz tog razdoblja. Autor izložbe je prof. Edin Mulović.

Na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar, umjetničko društvo "Mostarske kiše" održat će koncert u petak, 14. kolovoza u 20 sati.

Ansambl "Mostarskih kiša" pružit će posjetiteljima divnu večer uz raznovrstan repertoar koji je sastoji od sevdaha, autorskih pjesama, tradicionalne makedonske glazbe, evergreena i dr. glazbenih numera.

Predstavljanje knjige "Priče o dobrim ljudima", autora Milana Račića bit će upriličeno u subotu, 15. kolovoza, u Centru za kulturu Mostar u 20 sati. Knjiga, kako joj i sam naslov govori, sadrži priče o dobrim ljudima iz predratnog i ratnog razdoblja.

O knjizi će osim autora govoriti mr. Ibro Rahimić i dr. Dragan Markovina. Moderator predstavljanja bit će Nedžad Maksumić, a u glazbenim dijelu će nastupiti Dijana Šoše, dok će Šerif Aljić govoriti dijelove iz knjige.

Svi događaji se održavaju u okviru kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2020" i u skladu s mjerama i naredbama Kriznog stožera FBiH. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, priopćili su organizatori.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo