Bosna i Hercegovina     | 07.08.2020. 09:36 |

BPS: VMBiH i Vlada FBiH hitno da stave pod kontrolu migrantsko kretanje u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. augusta (FENA) - Bosanskohercegovačka patriotska stranka zahtijeva od Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da pod hitno, mjerama izolacije i ograničenja kretanja, stavi pod kontrolu migrantsko kretanje u Bosni i Hercegovinu, a posebno zloupotrebu smještanja u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Iz javnosti nepoznatih političkih razloga, dozvoljeno da migranti zlostavljaju sigurnost posebno građana Federacije BiH, njihovu imovinu i svakodnevni život. Tuče, otimanja imovine, napadi na naše državljane, organizovana prošnja, nošenje svakovrsnog hladnog oružja, postali su svakodnevnica Sarajeva, Bihaća i drugih gradova. Takvo šta je nedopustivo s aspekta Ustava BiH jer država treba da štiti svoju teritoriju i građane, što već predugo nije slučaj. 

Smatramo Vladu Federacije BiH, kao i Vijeće ministara BiH, direktno odgovornim za lošu migrantsku politiku koja ugrožava, u političkom, sigurnosnom i ekonomskom smislu, Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Također, porazno je ponašanje odgovornih na općinskom i kantonalnom nivou iz čega se zaključuje da postoji cijela sprega onoga što se u javnosti zove "migrantska politika" koja, očito, ima dublje razloge i namjere. 

Obaveza primanja izbjeglica i njihovog smještanja u migrantske centre, ne može postati prostor da se time ugrožava politička, ekonomska i sigurnosna stabilnost Bosne i Hercegovine što, već predugo, jeste slučaj, saopćeno je iz BPS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo