Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost DF-a

Saopćenje

Današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH je još jednom pokazala površnost i populistički pristup zastupnika Damira Arnauta i par njegovih kolega iz Naše stranke. Naime, pod izgovorom da je neophodno uvesti moratorij na zapošljavanje u institucijama Bosne i Hercegovine, zastupnici predvođeni Arnautom su uspjeli izglasati blokadu jačanja Oružanih snaga, SIPA-e, OSA-e i što je najvažnije u trenutku velikog priliva migranata, Granične policije BiH.

Da su državne institucije, zbog dugogodišnjih pokušaja da ih se oslabi, najslabije kapacitirane, dok je najveća javna potrošnja na nižim nivoima vlasti, je jasno svima, osim zastupnicima koji su danas pristali na jeftini populizam. Takav pristup Arnauta, koji se jeftinim trikovima služio i kao kadar Stranke za BiH i SBB-a, nije ništa neuobičajeno, ali se od drugih zastupnika koji su podržali ovaj zaključak očekivao ozbiljniji pristup ovom pitanju.

Posebno je iznenađujuće kako je i SDA pristala na ovaj nedržavotvorni čin, i podržala slabljenje institucija, iako su namjere predlagača iz opozicije bile vrlo jasne, i po državu štetne. Demokratska fronta će uvijek podržati smanjenja nepotrebne administracije, i rastrošnosti od lokalnog do entitetskih nivoa, međutim nikada neće pristati da se dodatno slabe institucije države Bosne i Hercegovine.

DF
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.