Bosna i Hercegovina     | 26.06.2020. 09:50 |

Gradonačelnik Bešlić s veleposlanicima o realizaciji infrastrukturnih projekata

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. lipnja (FENA) - Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zajedno s glavnom savjetnicom Grada Mostara Radmilom Komadinom i načelnicom Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amirom Trbonja primio je u četvrtak veleposlanicu Švicarske u BiH Andreu Rauber Saxer, veleposlanicu Austrije Ulrike Hartmann, veleposlanika Francuske Guillaumea Roussona i šeficu Ureda Vijeća Europe u BiH Bojanu Urumova.

Gradonačelnik Bešlić goste je upoznao s realizacijom nekih infrastrukturnih projekata koji su od velikog značaja za Mostar, ali i problemima u svezi s tim. Jedan od tih projekata je i deponija Uborak-Buđevci i pročistača otpadnih voda, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Gradonačelnik Bešlić zatražio je pomoć oko zbrinjavanja mulja s pročistača otpadnih voda, kao i pomoć za završetak projekta obnove i opremanja zgrade glazbene škole na Musali, za što je potrebno oko 1,2 milijuna maraka, a veleposlanici su obećali konkretnu pomoć.

Veleposlanica Rauber Saxer izrazila je zadovoljstvo sastankom s gradonačelnikom i njegovim suradnicima jer je, kako je istaknula, ustanovljena želja da se riješe problemi vezani za deponiju Uborak, uzimajući u obzir vladavinu prava, primjedbe i nastavljajući dijalog sa svim stranama koje su uključene.

Ocijenila je kako su se usuglasili da su spremni podržati sve one koji se zalažu za rješenje problema na svim razinama i iznalaženje konkretnih rješenja, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grad Mostar organizira akciju čišćenja 'malih stepenica'

Anketiranje mladih u svrhu izrade Strategije za mlade Grada Mostara

MO-Redar: Aplikacija za aktivno sudjelovanje građana u očuvanju kvalitete života u Gradu Mostaru

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana