Sport     | 27.05.2020. 20:48 |

Kraj sezone u ABA ligi, nema prvaka ni ispadanja

FENA Agencije

ZAGREB, 27. svibnja (FENA) - Regionalna košarkaška ABA liga je završena i ove sezone neće biti prvaka, ali niti ispadanja, odlučeno je na današnjoj Skupštini klubova.

Nakon što je košarkaška Euroliga završila svoje natjecanje, ABA liga je odlučila napraviti isti korak.

Klubovi su na današnjoj video-konferenciji, koja je trajala više od šest sati, izglasali prekid natjecanja zbog pandemije koronavirusa. Sezona 2019/2020. tako neće imati prvaka, niti će biti ispadanja, što odgovara Zadru koji je u trenutku prekida bio posljednji. Poništene su i sezone ABA lige 2 i U19 ABA lige.

"Iako su imali ogromnu želju i razmotrili sve mogućnosti da se sezona završi na terenu, klubovi ABA lige su istaknuli kako je na prvom mjestu zdravlje igrača, navijača, trenerskih stožera i svih ostalih koji su dio organizacija igara," poručili su iz ABA lige.

Od 12 klubova, samo tri su bila za nastavak natjecanja (Partizan, Budućnost, Mornar), dok su se ostali izjasnili za kraj (Crvena zvezda, FMP, Mega Bemaks, Cedevita Olimpija, Krka, Zadar, Primorska, Cibona, Igokea).

Predloženo je da se sezona završi na temelju trenutačnog stanja na ljestvici, no taj je prijedlog odbijen.

Iduće sezone ABA liga će biti proširena sa 12 na 14 klubova, uz promociju dvije prvoplasirane ekipe iz ABA 2 lige, a to su Borac iz Čačka i Split.

Odlučeno je i da će ABA ligu 2 u sezoni 2020/21 činiti 12 klubova, na temelju rezultata u državnim prvenstvima. Svih šest zemalja ABA lige (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Slovenija) dat će dva predstavnika. U slučaju da se neki klubovi iz pojedinih zemalja ne prijave za sezonu 2020/21., prazna mjesta popunit će se dodjeljivanjem 'wild card', prenosi Hina.

ABA liga je zbog pandemije koronavirusa prekinuta kolo prije kraja regularnog dijela sezona. U trenutku prekida sezone lider je bio Partizan sa skorom 17-4, dvije pobjede više od Budućnosti, a tri od Crvene zvezde.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Pobjeda košarkaša Bosne

Sunsi poraženi u Bostonu, Nurkić ponovo dominirao pod koševima

Dogovorena saradnja košarkaških klubova Ilidža i BBY sa Olimpijom iz Milana

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti