Bosna i Hercegovina     | 29.04.2020. 13:44 |

Gradsko vijeće Sarajeva dopunilo Poslovnik, moguće održavanje online sjednica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Usvajanjem Odluke o dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na današnjoj sjednici zakazanoj po hitnom postupku, omogućeno je da se, u slučaju proglašenog stanja prirodne i druge nesreće, te vanrednog stanja kada je fizičko okupljanje vijećnika onemogućeno zbog zdravstveno-sigurnosnih razloga, sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održavaju elektronskim putem.

Vijećnici su usvojili i Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o povećanju osnovnog kapitala Javnog preduzeća "Sarajevo". Osnovni kapital društva će, nakon povećanja, iznositi 26.000 KM. 

Usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove "Muzej savremene umjetnosti ARSA AEVI Sarajevo" kojom se mijenja naziv i sjedište te javne ustanove i proširuje njena nadležnost.

Pored djelatnosti upravljanja kolekcijom ARS AEVI, Javna ustanova "Gradski muzeji" Sarajevo će upravljati i eksponatima XIV Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine i EYOF 2019., čime će se dodatno obogatiti umjetnička i kulturna djelatnost i turistička ponuda grada Sarajeva, a istovremeno povećati potencijal ostvarivanja vlastitih prihoda ove javne ustanove, saopćeno je iz Gradskog vijeća Grada Sarajeva. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo