Svijet     | 03.04.2020. 22:17 |

Bijela kuća: Dodatne mjere zaštite zdravlja Trumpa i Pencea

FENA Internet

WASHINGTON DC, 3. aprila (FENA) - Predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trumpu i američkom potpredsjedniku Mikeu Penceu neće moći prići niko ko prethodno nije testiran na koronavirus.

Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere saopćo je da su u jeku pandemije COVID-19 poduzete dodatne mjere zaštite zdravlja Trumpa i Pencea.

-Od danas će sve osobe koje će biti u blizini Trumpa ili Pencea biti prethodno testirane na koronavirus. Tako ćemo smanjiti mogućnost da asimptomatski prenosioci zaraze predsjednika ili potpredsjednika SAD-a - navodi se u saopćenju, prenosi Anadolija.

Uporedo s tim, novinari iz Bijele kuće javljaju da se ta odredba ne odnosi na njih.

Bijela kuća je ranije smanjila broj novinara koji prisustvuju Trumpovim konferencijama i svakako su udaljeni od same govornice i ne dolaze u direktni kontakt sa Trumpom.

Donald Trump je jučer testiran na koronavirus, a istom testu je prvi put podvrgnut 14. marta. Nalazi oba testa bili su negativni.

Američki potpredsjednik Pence je testiran 21. marta i bio je negativan, a testiran je nakon što je otkriveno da je jedan uposlenik njegovog kabineta zaražen.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel