Politika

Čović uputio čestitku predsjedniku Sjeverne Makedonije povodom prijema u NATO

Saopćenje, Foto arhiv

 

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović uputio je službenu čestitku predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom povodom službenog prijema te zemlje u NATO.

Tom prilikom, Čović je uputio  srdačne čestitke žiteljima i nositeljima vlasti Sjeverne Makedonije, koji, ujedinjeni u slavljenju ovoga povijesnog trenutka, dočekuju ostvarenje velike težnje i dugotrajnog predanog rada.

Članstvo u NATO obitelji, ističe, doprinijet će razvoju snažne međunarodne suradnje te očuvanju i razvoju stabilnosti, sigurnosti i demokracije, istodobno doprinoseći Sjevernoj Makedoniji i regiji jugoistočne Europe. Istovremeno je istaknuo da ponos ovim važnim korakom nadilazi granice jedne zemlje te da se s velikom radošću dočekuje diljem regije i svijeta, podsjećajući da su vrata NATO saveza otvorena za nove zemlje saveznice koje su ustrajne i predane u svojim nastojanjima.

Predsjedatelj Doma naroda PSBiH tom prilikom ponovno je potvrdio odlučnost Bosne i Hercegovine da u najskorijoj budućnosti postane član Sjevernoatlantskog saveza, kao dio izgradnje sigurne i razvijene jugoistočne Europe sa snažnim i pouzdanim međunarodnim partnerimam, saopćeno je z Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.
 

 

 

 

(FENA) D.V.