Korona virus

Nove preporuke Stožera civilne zaštite HNŽ-a

Saopćenje, Foto FENA /Mario Obrdalj

MOSTAR, 26. ožujka (FENA) - Stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) preporuča vlasnicima prijevozničkih tvrtki i privatnim prijevoznicima da svoj rad, koji je u ovom stanju zbog opskrbe potrebnim namirnicama i drugim neophodnim sredstvima bitan, organiziraju na način da vozačima između i nakon vožnji, omoguće da odmah ne idu u krug obitelji, nego da borave u samoizolaciji.

 Također se preporuča da se dnevna migriranja, međugradska i međumjesna, smanje na najmanju moguću razinu.

 Svim poslodavcima u javnom i privatnom sektoru, kao i privatnim tvrtkama, preporuča se da, gdje je god to moguće, rad organiziraju s minimalnim brojem ljudi (po mogućnosti 1 osoba u uredu).

 Obiteljima u kojima je jedan ili više članova pozitivan na covid-19, preporuča se da nakon isteka prvih 14 dana samoizoliranja, u samoizoliranju ostanu još 14 dana.

 "Preporuča se institucijama ovlaštenim za izdavanje dozvola za kretanje u vrijeme policijskog sata da dozvole izdaju isključivo onim osobama kojima su nužne za njihov rad i funkcioniranje", navode iz Stožera.  

 Ističu kako su s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa razmatrali mogućnost uvođenja karantene u jedinicama lokalne samouprave, ali i na području cijele HNŽ-e.

 "Za sutra je zakazan zajednički sastanak predsjednika Vlade i načelnika stožera civilne zaštite HNŽ-a s gradonačelnicima i načelnicima općina i načelnicima gradskih i općinskih stožera civilne zaštite u HNŽ-u na kojemu će zajednički biti razmotrena ova mogućnost", priopćeno je iz Stožera.

(FENA) C.K.