Svijet     | 12.03.2020. 20:26 |

Meksiko i Saudijska Arabija odgađaju međunarodne događaje zbog koronavirusa

FENA Internet

MEXICO CITY, 12. marta (FENA) - Meksiko je u četvrtak odgodio do septembra veliku međunarodnu turističku konferenciju zbog straha od širenja koronavirusa, rekao je ministar turizma Miguel Torruco.

Tianguis Turistico, jedan od najvećih turističkih događaja u Meksiku, a trebalo je da se održi u državi Jukatan između 22. i 25. marta, javio je Reuters.

Saudijska Arabija je zbog koronavirusa odgodila Saudijsko-afrički i Arapsko-afrički samit koji su trebali biti održani u prva tri mjeseca ove godine, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova u saopćenju koje je objavila državna novinska agencija.

Mnoge države u Evropi i svijetu su uvele stroge mjere s ciljem suzbijanja pandemije.

Ranije danas, Danska, koja ima 514 potvrđenih slučajeva korona virusa, u četvrtak je praktično blokirala život u zemlji. Sve škole, javne i privatne, i vrtići bit će zatvoreni od ponedjeljka, iako su brojni učenici već ostali u kućama.

Škole, fakulteti i druge javne ustanove u Republici Irskoj bit će zatvorene zbog pandemije koronavirusa. Irski premijer Leo Varadkar rekao je da će mjere stupiti na snagu danas, pa do do 29. marta.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u srijedu je zbog širenja korona virusa proglasila "globalnu pandemiju". Od Covid-19 u svijetu je umrlo više od 4.600 ljudi, a potvrđeno je 125.000 slučajeva zaraze korona virusom u više od 110 zemalja, naveli su WHO-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo