Kultura     | 09.03.2020. 10:26 |

Almin Kaplan u Mostaru predstavlja roman 'Meho'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. ožujka (FENA) - Predstavljanje romana "Meho" autora Almina Kaplana održat će se u četvrtak, 12. ožujka, u Muzičkom centru (MC) Pavarotti Mostar u 19.30 sati.

Roman "Meho" izašao je početkom prošle jeseni i odmah izazvao simpatije književne javnosti u cijeloj regiji, a u svojoj osnovi "Meho" je priča o povratničkom životu u jedno malo selo na Dubravskoj visoravni. Glavni lik, po kojemu je roman i dobio ime, čovjek je na pragu šestog desetljeća života, ima ženu, dvoje djece, bio je i vojnik i prognanik, a u ratu je izgubio i imanje i najboljeg prijatelja, priopćio je MC Pavarotti.

"Zbog svega toga, Mehi je u njegovom dubravskom životu, među njegovim najrođenijim svijetom, već odavno postalo tijesno, kao što mu je postalo tijesno i u njegovom imenu i koži, u njegovoj pravdi i nepravdi, i u njegovoj vjeri i nevjeri", navodi se u priopćenju.

Almin Kaplan bosanskohercegovački je pjesnik i prozaist rođen 1985. godine. Dobitnik je više književnih nagrada među kojima su i Mak Dizdar, nagrada Ratkovićevih večeri poezije kao i nagrada Zija Dizdarević. Živi na Rivinama kod Stoca, a neka od njegovih djela su "Biberove kćeri", "Mostarska zbirka", "Trganje" i druge.

O knjizi će osim autora govoriti i Muamer Kodrić, a moderator večeri je Elvedin Nezirović, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo