Magazin     | 05.03.2020. 10:41 |

Rekordno interesovanje za jubilej EXIT festivala

FENA Saopćenje

NOVI SAD, 5. marta (FENA) - Prema podacima vodećeg svjetskog internet portala za rezervacije smještaja - Booking.com, hotelski smještaj u Novom Sadu za vrijeme EXIT festivala dostigao je čak 97 posto popunjenosti.

Nezapamćeno interesovanje širom svijeta za novosadski festival vlada u vrijeme njegovog 20. rođendana, saopćeno je iz EXIT festivala.

Organizatori očekuju rekordnu posjećenost s obzirom na to da su spomenute brojke dostignute već u martu, posebno kada se u obzir uzme povećanje hotelskih kapaciteta u Novom Sadu. 

U porastu je i privatni smještaj koji je tradicionalno i najmasovniji za vrijeme Exita, pa gosti iz zemlje i svijeta još uvijek mogu da odaberu neki od brojnih smještajnih kapaciteta tog tipa, iako neki Novosađani svjedoče da su stanove izdali već u decembru.

- Stan izdajemo samo za vrijeme Exita, a iznenadilo nas je da smo ga ove godine izdali veoma brzo. Oglasili smo ga u decembru prošle godine i izdat je u roku od samo dva dana. Naši gosti su u 90 posto slučajeva stranci i do sad nam se nikada nije desilo da imamo bilo kakav problem, naprotiv - navodi modna frizerka iz Novog Sada Marijana Stošić.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u toku čitave prošle godine, najveći broj prijavljenih noćenja ostvaren je u julu. Tihana Putin iz Turističke organizacije Novog Sada tvrdi da EXIT predstavlja vrhunac turističke sezone i da se najveći broj noćenja ostvari upravo za vrijeme EXIT festivala.

- Prema posljednjim anketama rađenim na teritoriji Novog Sada, veći je broj turista koji odsjedaju u privatnom smještaju. Prema informacijama kojima raspolažemo, već su za sada rezervisani i uveliko plaćeni brojni smještajni kapaciteti za vrijeme ovogodišnjeg EXIT festivala. Prema pomenutoj anketi, imamo registrovan duži boravak turista u Novom Sadu koji dolaze ranije i odlaze nekoliko dana poslije festivala. EXIT je njihov primarni razlog dolaska, ali onda koriste priliku da istražuju Novi Sad i okolinu. Za nas je to vrlo važno jer se oni duže zadržavaju, samim tim bolje upoznaju ponudu i nadamo se, vraćaju ponovo - kazala je Putin.

I EXIT festival posjetiocima, ali i sugrađanima pomaže već niz godina i putem sopstvene turističke agencije na sajtu EXITtrip.org nudi brojne opcije smještaja u Novom Sadu, od kampa, preko hotela, hostela, do privatnih soba, a na raspolaganju su i paketi koji obuhvataju smještaj i prevoz.

Ovogodišnji EXIT će biti održan od 9. do 12. jula, a među prvim najavljenim zvijezdama su David Guetta, Tyga, DJ Snake, Metronomy, Sheck Wes, James Arthur, Fatboy Slim, Sepultura, Marky Ramone i drugi.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počeo Exit festival u Novom Sadu

Solomun zatvara EXIT četiri sata, a Maceo Plex i Tale of Us rade back2back

Veliki interes za ovogodišnji EXIT

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana