Sport     | 27.02.2020. 11:37 |

Sve spremno za 12. međunarodni Kick boxing kup 'Grand Prix BiH'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Ostala su još dva dana do 12. međunarodnog Kick boxing kupa "Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore koji će biti održan u subotu, 29. februara u Kulturno-sportskom centru "Sabit Hadžić" na Ilidži.

Ljubitelji borilačkih vještina imat će priliku da uživaju u borilačkoj manifestaciji koju tradicionalno organizira Kickboxing akademija Ilidža, na čijem čelu je Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u kick boxu u Parizu 2003. godine i bivši najbolji sportista BiH.

- Turnir raste iz godine u godinu, i sve je teže podizati nivo organizacije u svim segmentima. Organizacija zahtijeva veliki angažman, ali naš tim uz pomoć prijatelja i partnera i ove godine obezbijedio je vrhunsko takmičenje. Sigurni smo da će "Grand Prix BiH" ponovo biti praznik takmičarima i ljubiteljima borilačkih sportova u cijeloj BiH, ali i regionu. Slobodno možemo reći da je naš turnir najbolji u BiH te da smo napravili jedan brend po kojem je Sarajevo postalo poznato među ljubiteljima borilačkih sportova širom Evrope. Delegat takmičenja će biti Salko Zildžić, bivši svjetski i evropski prvak u kick boxu - kaže Nermin Bašović.

Pokrovitelji ovog  sportskog događaja su Ministarstvo kulture i sporta KS, Turistička zajednica KS i Općina Ilidža.

Na "Grand Prixu BiH" očekuje se učešće nekoliko stotina boraca svih uzrasta, a njihov dolazak u glavni grad BiH planiran je za petak, saopćeno je iz Kickboxing akademije Ilidža.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

KBS 'Balkan' iz Konjica organizator Državnog kickboxing prvenstva

Borci iz 12 zemalja na Međunarodnom kickboxing kupu 'Grand Prix BiH'

Više od 700 učesnika na međunarodnom kick boxing kupu 'Wako Grand Prix BiH'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo